Blog groep 7

aapjes voeren…

Tja, deze juf was stiekem een beetje blij. Eén april viel op een woensdag; deze keer geen grapjes voor mij! Ik had de klas al goede instructies gegeven hoe ze de meester konden pakken op 1 april. Ik had al de grootste lol.

Vlak voordat de schoolbel gaat hoor ik dat ik toch moet werken op 1 april. Slik..  “Jongens en meisjes, ik kreeg net te  horen dat het morgen officiele bananendag is. Of jullie allemaal een banaan mee willen nemen naar school.” Ben benieuwd….

De volgende dag hadden inderdaad een aantal kinderen een banaan mee en gelukkig had ik er een aantal extra meegenomen. Nadat ik mn digibordpen en mijn muis weer had gevonden konden we de dag beginnen. Het begon allemaal heel soepel op een paar losse veters na ;).       “We pakken ons rekenwerk erbij”, riep ik enthousiast. Verbaasd zag ik dat de kinderen een tekenschrift pakten en rustig aan het tekenen gingen. “Uhh dan gaan we met taal verder”, en weg waren ze naar buiten  toe. “Spelling is ook nog aan de beurt”, riep ik wanhopig over het plein in de hoop dat dat rekenen zou betekenen. In de klas aangekomen vond ik ze allemaal onder hun eigen tafeltje. Lekker stel!! Gelukkig konden we daarna toch echt aan het rekenen.

Een paar kinderen vroegen zich af waarom we nu een banaan mee hadden en wat bananendag eigenlijk was. Ik liet ze een filmpje zien over bananen en vertelde het één en ander over deze vrucht. Op de vraag welke dieren ook gek waren op bananen wisten ze ‘aap’ als antwoord te geven. “Dat is dan leuk dat jullie ook een banaan mee hebben want we gaan in de pauze aapjes voeren”. Heel wat vragende oogjes keken me aan….

Speciaal voor jullie….stelletje apenkoppen!!20150401_103037_resized