Blog groep 2 Nieuws

Groep-3-dagen

Deze week zijn we in groep 2 gestart met de groep-3-dagen. Wat hadden de kinderen er veel zin in! Eindelijk spelen op het grote plein en net als de kinderen in groep 3 leren schrijven en al een beetje leren lezen en rekenen!

Nadat we in de kring waren begonnen en iedereen daarna zijn of haar plekje had gevonden, zijn we aan de slag gegaan met leren schrijven. Al snel kwamen we erachter dat je, om te kunnen leren schrijven, al veel moet weten. Want hoe zit je eigenlijk als je schrijft? Hoe leg je je schriftje neer? En hoe houd je je handen tijdens het schrijven? Dit alles hebben we geoefend aan de hand van een leuk verhaal over een koning en koningin met daarbij vrolijke liedjes met bewegingsspelletjes en schrijfoefeningen. Verder hebben we al geoefend om het cijfer 0 en de 1 te leren schrijven in ons eigen schrijfschriftje.

Na de pauze, waarbij de kinderen weer lekker op het grote plein mochten spelen, zijn we verder gegaan in een echt werkboekje. Iedereen deed erg goed zijn best en wat luisterden de kinderen allemaal goed! Na aan het eind van de ochtend nog een spelletje te hebben gedaan, was het alweer tijd om de tafels goed te zetten. Na het danken mochten de kinderen helemaal zelf naar hun trotse papa`s en mama`s lopen die bij het hek al op de kinderen stonden te wachten.

De kinderen hebben alweer zin in de volgende groep-3-dag, maar dat duurt nog even omdat we eerst twee weken mogen genieten van de meivakantie.

Fijne meivakantie allemaal!