Blog groep 3/4

Groep 3 en 4

 

Gezellig, even een kijkje in onze klas,  wat wij doen, en hoe wij werken. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat juf Jeanet voor de klas en op donderdag meester Karel. Elke morgen beginnen we samen in de kring, even kletsen met elkaar.Op maandag leren we een lied, dinsdag,  woensdag en donderdag luisteren we naar een bijbelverhaal, en op vrijdag zingen we extra liedjes en tekenen we over een bijbelverhaal.

Om 9 uur gaan we aan het werk. Van maandag t/m donderdag werken we in een circuitmodel. Groep 3 en groep 4 zijn beiden in 3 groepen verdeeld. Elk groepje werkt aan een les, na 20 min wisselen we. Na een uur hebben alle groepjes 3 lessen gedaan, de lessen zijn niet altijd klaar maar daar hebben we dan na de pauze weer tijd voor. Als een les meer aandacht nodig heeft van mij als leerkracht, dan doen we deze les na de pauze. Het grote voordeel van het circuitmodel is dat ik, als leerkracht, goed zicht heb op de leerlingen, wat kunnen ze al goed en waar hebben ze nog extra hulp bij nodig.

De middag wordt grotendeels ingevuld door vakken als handvaardigheid, tekenen, muziek, wereldorientatie, biologie, verkeer, sociaal-emotioneel, buitenspelen, en in de hoeken spelen. En dat is zelfs in groep 4 nog erg leuk.

 

Welke activiteiten hebben we in een schooljaar?

Herfstwandeling.

Elk jaar gaan we met de groep naar het bos, we wandelen daar naar toe want het is dichtbij school. In het bos zoeken we gericht naar herfstspulletjes, we verzamelen dit in onze herfstdoos. Op deze doos staan 10 dingen die we zoeken.

Kinderboekenweek.

Tijdens deze week worden we geregeld uitgenodigd door de bibliotheek om die te bezoeken. Dit jaar was er een nieuwe activiteit : Pipelotheek. De kinderen mochten muizen zoeken tussen de boeken, op elke muis was een letter geplakt. Daarmee mochten ze weer woorden maken en schrijven. Ze vonden ze erg leuk.

In groep 3-4 is er tijdens de Kinderboekenweek pyjamalezen. Alle kinderen mogen ´s avonds om 18.30 uur in pyjama op school komen (zelfs de juf) en zij gaat voorlezen. Tussendoor een lied op het digibord met bewegingen en woorden lezen. Dan gaan we woordrijtjes zoeken met een zaklampje en lezen (het is inmiddels donker geworden en de lampen gaan uit). Erg spannend. Daarna leest de juf nog een keer voor en gaan we naar huis en naar bed…….

Op vrijdag staat er altijd een buitenles op het rooster. Omdat bewegend leren heel effectief  is staat dit wekelijks ingepland. Elke keer weer een ander vakgebied, bv. woorden voorlezen aan elkaar, het leesblad wisselen, een ander kind zoeken en weer lezen. Tellen en springen in sprongen van 2, 5 en 10. Groep 3 telt  en groep 4 zegt de tafel daarbij op. Plaatje pakken, het woord hakken en plakken en dan bij de goede klank in het bakje doen. Sommetjes uitrekenen en bij het goede cijfer neerleggen. Kinderen zijn hierbij heel actief bezig en ondertussen zijn ze steeds aan het lezen of rekenen.

Ook aan actuele gebeurtenissen wordt aandacht besteedt, bv prinsjesdag, kinderen mogen als prins, prinses of minister op school komen. We kijken samen naar de glazen koets met de koning en koningin, we zingen het Wilhelmus. Buiten lopen we de parade met hoedjes en deftige kleding.

Bedankt voor uw belangstelling voor onze groep. We hopen dat u er van hebt genoten. En mogelijk tot ziens op onze school.