Blog groep 8 Nieuws

Verslag Schoolkamp

Schoolkamp 2015 207

FIETSEN + SCHIETKAMP

We vertrokken ’s ochtends rond 9 uur vanaf school naar Otterlo. We hadden eerst een pauze op de zandverstuiving en daar gingen we van een zandberg afrennen. De volgende pauze was bij een gebouw waar we op een schietsimulator gingen schieten. Eerst moesten we op een bord schieten die op het scherm stond. Je mocht 2 keer 10 keer schieten. We gingen met 10 tegelijk. Daarna moest je op dieren en op blikjes en flesjes enz. schieten. De winnaar kreeg een beker. Eigenlijk was de juf eerste alleen dat telde niet mee. Uiteindelijk was Jara 3e, Sara 2e en Dennis eerste. Dennis kreeg een beker met beste schutter 2015. De terugweg waren we te laat dus hadden we maar één keer pauze.

Leonie

BUIKSCHUIVEN en PRANKS UITHALEN!

Maandag was het best lekker weer, daarom gingen we buikschuiven, Marius had vloeibare zeep meegenomen. Toen gingen ze zeep en water op een zwarte mat gooien, en dat gleed heel goed! Juf Buxtorff  wilde eerst niet , maar toen ging ze toch, super leuk was het. Sommige kinderen gingen op hun knieën en sommige op hun buik. Een paar kwamen er zelfs tot het gras. Iedereen was heel erg vies geworden door als het gras en al het zeep deed heel erg pijn in onze ogen. Maar er was één slim meisje, dat was Jorinde! Zij had een duikbril meegenomen, zodat het niet in haar ogen kwam. Het was vet cool!

Het was meteen al raak, de jongens gingen de meisjes klieren en andersom! De jongens hadden een strafstoel in hun kamer, als ze een meisje dan een keer te pakken hadden ging die op de strafstoel. Je werd dan helemaal ondergetekend met watervastte stift, onder gesmeerd met gel en met nog meer vervelende dingen. Maar de meiden hadden ook ideeën om de jongens terug te pakken en dat was met mascara. Nathalie smeerde  met haar mascara de jongens op hun wangen en voorhoofd.

Groetjes Jennifer en Daimy

BUIKSCHUIVEN 2

Toen we aankwamen mocht je iets voor je zelf doen. En toen later gingen we buikschuiven. Het was een zwarte mat waar je over heen moest schuiven. Er zat heel veel zeep en water over heen. En het was een  klein beetje koud. Je moest goed je ogen dicht doen, anders prikte het in je ogen.

Boys VS girls
Het was een strijd tussen de jongens en de meisjes. We smeerden elkaar onder met gel, shampoo, mascara, tandpasta en water. En een wedstijd zoals voetbal en volleybal en tafeltennis.

Van Sem en Michel

AVONDWANDELING

We gingen ‘s avonds naar het bos, eerst kregen we in het huisje een verhaal te horen over mensen die daar gingen collecteren bij een kluizenaar. Daarna gingen we naar het bos, toen lag er op een hoek een boekje met verschroeide bladzijden dan en toen gingen we de kluizenaar zoeken en collecteren. Onderweg kwamen we heel veel anderen kinderen tegen die ons gingen laten schrikken. Toen hadden we hem eindelijk gevonden. Daarna kregen we geld en daarna kwamen we weer thuis met het geld. Er was ook een man met een bladblazer die ons goed liet schrikken. En dat was echt eng.

Tom, Wessel en Raúl

ZWEMMEN

Op Dinsdag 9 juni gingen we op de fiets naar het zwembad. Onderweg gingen Dennis, Andy en juf Hester helpen met oversteken. toen we naar binnen gingen moest je je schoenen uit doen. Toen deed de juf pasje in een apparaat en dan kon je naar binnen en moest je je omkleden. En daarna mocht je naar binnen zwemmen. Gerwin gooide iedereen in het koude bad. Maar niet iedereen wou in de koude bad. en er was ook een glijbaan die ging best snel. Er was ook een winkeltje waar je chips kon kopen en friet kon bestellen en ijs. Ongeveer bijna iedereen heeft patat gegeten. Er was ook een bubbel bad en een overstroming die naar buiten stroomt daar was de koude bad. We bleven er ongeveer 3 uurtjes. Iedereen vond het super leuk.

Groetjes Andy en Daan

ZWEMMEN 2

Op 9 Juni gingen we lekker zwemmen met de klas. Het was reuze gezellig! En iedereen vermaakten zich wel. Er was een leuke glijbaan en een lekker warm bubbelbad. Je kon daar ook lekkere snacks halen en natuurlijk ijsjes. Je kon ook naar buiten want er was ook een buitenzwembad. Ze gooide iedereen in het koud waterbad en dat was ook echt heel koud. En de juffrouw moest natuurlijk ook maar die vond dat niet zo leuk. En voorderest was het erg gezellig.

Groetjes Robina 

ZESKAMP

Dinsdagavond (10 juni)  gingen we nasi eten en dat was heel lekker! De meesters en juffen kwamen en ook de MR. Na het eten gingen we zeskamp doen, zeskamp is dat er 6 spelletjes zijn en die moet je dan doen met je groepje. Je had voetballen en dan moest je punten scoren, zaklopen, dienblad met bekertjes en dan zat daar water in, selfiespel, eieren gooien en als je het ei kopte kreeg je 20 punten erbij (wist je dat eieren goed zijn voor je haar?), skiloopdingen en dat is dat je met  z’n tweeën moet lopen op een houten plank. En de schoenveters hadden gewonnen!

Groetjes JAS (Jorinde, Amber en Sara)

ZESKAMP 2

Dinsdag kwamen de meesters en juffen en de MR bij ons en gingen mee-eten. We gingen nasi eten en toen hadden Sanne, Nathalie, Jara, Daimy, Jennifer en ik corvee maar meester Magré ging alles voor ons afwassen. Daarna hadden we zeskamp. We hadden zes spelletjes en de spelletjes waren: selfie puzzelspel, waterdoorgeefspel boven je hoofd, skilopen, eieren overgooien, voetbal penalty mensjes en clubs schieten en zaklopen. De groep schoenveters waren eerste geworden. Bij selfie puzzelspel waren er allemaal meesters en juffen die een selfie hadden gemaakt en die waren in heel veel stukjes geknipt. Het waterdoorgeefspel boven je hoofd moesten we een dienblad met zes bekertjes doorgeven alleen dat dienblad had je boven je hoofd. Skilopen moest je met z’n tweeën tegelijk in een ski en dan lopen (best logisch). Bij eieren overgooien moest je eieren overgooien en als je ving 1 punt en als je kopte 20 punten.  Bij voetbal penalty mensjes en clubs schieten hingen er allemaal papiertjes met mensen of een clublogo in het goal en daar moest je tegenaan schieten. Sanne had 15 punten en Merel had er 2. Leonie had er 0 ;p. Bij zaklopen moest je zo veel mogelijk rondjes lopen om de beurt.

xoxo Merel, Sanne en Leonie

BONTE AVOND

Op 9 juni hadden we een leuke Bonte Avond. Het was super leuk! We hadden een heel programma klaar staan, dus we moesten snel beginnen! Als eerste hadden Jara en Daimy de knoop doorgehakt, met een leerzame vliegles. Daarna kwamen de Quizmasters met een zoete act. Daarna kwamen de trollers met de gevaarlijkste troller ooit! Toen kwam er een aapachtige quiz. Oehhaaaoehhaaa! Daarna gingen Esmee en Jennifer los op het vliegerlied! Daarna kwamen de rode vierkantjes.. ik bedoel de behangers met hun verwarde act, toen kwamen de sproekies en ze lieten iedereen meedromen met het mooie sprookje van de juf die ten huwelijk werd gevraagd. Daarna kregen we een geen ja of nee zeggen opdracht, van Robina. Daarna 2 vieze challenges van Mark, Bram en Erwin. En daarna nog een natte quiz van Mark, Sara, Amber en Jorinde. En tot slot de kamp leidingen die nog wat over ons te vertellen hadden! Het was super leuk!!

Groetjes  Jara, Anne en Nathalie

BONTE AVOND 2

Dinsdagavond was het zover…. De bonte avond!
Eerst waren de piloten die hebben Jordy gefopt. Wessel Daan Sem en Michel ze deden een soort quiz voor de juf. Ze moest vragen beantwoorden, en als ze die fout had kreeg ze slagroom op haar hoofd!
Roan en Tobias vingen Dennis die de gemene troller speelde, de troller liet de jongens struikelen. En spoot hen nat met een fop bloem!
En dan Mark, Erwin en Bram gingen de Jelly Beans Challenge doen. Er waren gasten die mee deden, sommige had een vies snoepje en de andere lekkere snoepjes.
En wij deden het vliegerlied met een dansje + een korte quiz! Leuk om alvast even te bekijken!
Groetjes Esmee en Jennifer Lin!!

Luister hier het vliegerlied van Esmee en Jennifer!!

KAMPVUUR

Het begon ’s morgens met takken zoeken we hadden 2 bolderkarren vol eigenlijk 4 want we hadden het dubbele er bij op gestapeld en toen probeerde we nog vuur te maken door met stokjes te wrijven langs een ander stuk hout, het is helaas niet gelukt . s ’avonds na de bonte avond staken we het aan we hebben uit eindelijk al het hout opgefikt de vlam was makkelijk 3 meter hoog als je er 2 meter van af stond was het gloeiend heet we zette de bank 3 meter ver weg toen hij op het hoogst was, was het niet lekker meer om er bij te zitten dat was echt te heet. S ’morgens gloeide het nog een beetje dus we staken het weer op roan smokkelde wat takken mee dus was het een lekker vikkie we legde er nat gras op toen rookte het heel erg alleen we moesten stoppen omdat ze alleen voor gisteren toestemming hadden van de brandweer dus we gooiden er alles nog op en toen was het klaar met het vikkie.

Made by Tobias, Erwin en Jordy